DISKUSI NOVEL DAN KUMPULAN PUISI MANTAN MPR, 2008

*ini adalah entri promosi, untuk entri terkini sila scroll ke bawah

----------------------------------------------
Dengan sukacita memaklumkan, Alumni Minggu Penulis Remaja akan mengadakan satu majlis Diskusi Novel dan Kumpulan Puisi Mantan Minggu Penulis Remaja, 2008. Anda dipelawa menghadiri majlis tersebut untuk memeriahkan lagi satu majlis wacana ilmiah dan sastera Melayu. TERBUKA UNTUK SEMUA KHALAYAK - PEMBACA, PENELAAH, PEMERHATI, PEMINAT DAN PENCINTA ILMU DAN SASTERA! Butirannya seperti berikut;
TARIKH: 2 OGOS 2008
HARI : SABTU
WAKTU : 8 PAGI
TEMPAT: DEWAN BAHASA & PUSTAKA, KUALA LUMPUR
BAYARAN: PERCUMA

BUKU YANG AKAN DIBICARAKAN:

SESSI PERTAMA (NOVEL)
- MANIKAM KALBU (Faisal Tehrani), akan dibicarakan oleh En. Saleeh Rahamad-
PUISI UNTUK ESDYZUAR (Nisah Hj. Haron), akan dibicarakan oleh Prof. Madya Dr. Faridah Jalil, UKM
- SALJU SAKINAH (Zaid Akhtar), akan dibicarakan oleh Dr. Rahmah Ahmad H. Osman, UIAM(dipengerusikan oleh Khairul Nizam Abd. Raub)

SESSI KEDUA (KUMPULAN PUISI)
- TAMAN PERCAKAPAN (Shamsuddin Othman), akan dibicarakan oleh Prof. Arbak Othman, UPM
- MENGGELEDAH NURANI (Fahd Razy), akan dibicarakan oleh En. Naapie Mat.
- SULUK CINTA (Ridzuan Harun), akan dibicarakan oleh En. S.M Zakir
(dipengerusikan oleh Salman Sulaiman)
----------------------------------------------------------------------
Kedatangan anda kami alu-alukan dan inilah masanya untuk anda (warga pembaca dan pemerhati sastera) untuk bertemu dengan penulis-penulisnya sendiri. Jumpa di DBP, nanti!
NOTA: pihak urusetia meminta warga mantan Minggu Penulis Remaja hadir beramai-ramai ke majlis ini. Untuk mantan wanita, pihak urusetia meminta agar anda mengenakan pakaian berwarna merah jambu, serta mantan lelaki mengenakan pakaian berwarna perang/coklat. (moga mantan-mantan sporting dengan urusetia, ya!)
* Sila pautkan ke blog anda dan jemput rakan-rakan anda sekali. Harap maklum, terima kasih.
PERHATIAN BUAT MANTAN-MANTAN MPR SAHAJA: Bagi anda yang berminat untuk menyumbang karya eceran untuk diantologikan bagi penerbitan di Dewan Bahasa dan Pustaka, anda boleh bawa bersama cerpen/puisi anda pada hari Diskusi Novel & Kumpulan Puisi Mantan MPR, 2008 nanti. Pastikan karya-karya tersebut belum diterbitkan di mana-mana media dan karya-karya yang baik (sesuai dengan status sebagai anak didik DBP). Jika sesuai, karya-karya ini akan dipilih dan diterbitkan, dan Bahagian Penerbitan Sastera akan bertanggungjawab untuk itu. Boleh bawa lebih daripada satu karya dalam bentuk hard copy beserta dengan butir diri- sumber: Puan. Zalilah Sharif

0 komen:

Blog Widget by LinkWithin
top