....TttaRa!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Cantik, kan?
doakan semoga semuanya berjalan lancar ya, kawan-kawan. kami harap sungguh-sungguh!

16 komen:

Azree Ariffin said...

cantik!
Saya sudah jatuh hati!

NASRIAH ABDUL SALAM said...

wah..dah ada orang jatuh hati. seribu penghargaan dan pujian buat abang saharil!

tema sederhana, tapi seribu makna! ini pertautan kita, jangan lupa.

Azree MH said...

Hurm. Macam ada sesuatu yang kurang kena. Tetapi saya sendiri tidak pasti mana yang saya rasa kurang kena.

Mungkin pada background colour 'kelabu' tu atau font nombor '12'. Nanti lepas saya renung-renung betul lagi, saya beritahu.

NASRIAH ABDUL SALAM said...
This comment has been removed by the author.
NASRIAH ABDUL SALAM said...

Azree, font '12' ialah tajuk sempena jumlah cerpen yang terkandung sebanyak 12 buah. sama juga dengan yang lepas, tajuknya '9' kerana jumlah cerpennya 9. nanti, kita tunggu seratus buah cerpen pulak sama ada tak sabar nak tunggu, atau tak sanggup nak tunggu..hehe)

Adakalanya soft copy yang kita lihat tak sama dengan yang sudah dicetak, dan selalunya yang sudah dicetak (hard copy)lebih cantik, menarik, tertarik.. :P

apa2pun, tentu perekanya lebih maklum apa erti yang terkandung. antologi seterusnya,kita alu-alukan sesiapa juga yang berhasrat mahu menyumbang tenaga dan mereka grafik, lay out, atau gambar cover. para mantan memang berkebolehan!

Azree MH said...

Owh. Faham-faham. Cuma maksud saya jenis font untuk nombor '12' itu macam kurang menyerlah.

Saharil said...

buruknye cover ni! kehkehkeh

Nisah Haji Haron said...

Angka 12 harus besar sedikit daripada kacang-kacang tu. Konsep kulit buku ini menarik. Kalau pun perlu diubah, ialah warna hitam pada belakang buku. Jika mahu buat uv-coated cover, lebih baik bubuh warna kelabu seperti cover depan juga.

Sekadar bertanya: Nombor 12 tu, tak nak bubuh tanda seru macam "9!" ke?

My 2-cent. :-)

NASRIAH ABDUL SALAM said...

Ya, silakan lagi..jika komen untuk pembaharuan yang lebh mnyerlah tukang grafik yang ciptanya akan pertimbangkan..heheh!!

hani salwah yaakup said...

Cantik!

tapi mungkin background buku ni kena ubah kot...hehe...

tp,memang menarik konsepnya bah!

Jimadie Shah Othman said...

menjawab soalan azree mh, jawapannya adalah macam logo google.

Jimadie Shah Othman said...

respon kepada azree mh. satu je: macam iklan google.

(:

Nissa' Yusof said...

saya tak ada nak komen apa pun, tapi sebab saya tengok ada 12 komen, nama antologi pun 12, jadi saja nak kacau je..
apa pun, cantik, background je nampak gelap, tapi mungkin dah terbit nanti cantik. macam kumpulan cerpen SN Shahnon Ahmad dulu, Seketul Hati Seorang Pemimpin pun warna kelabu juga, ok je

setuju juga dengan cadangan kak nisah, apa kata letak tanda seru, boleh jadi identiti tu

Nimoiz T.Y said...

Nanti kena tulis, kacang merah tu sape, kacang hijau tu sape.

Anonymous said...

saya bangga. semoga diteruskan untuk siri ke-3.

zulfazlan jumrah said...

tahniah. semoga kita dengan cara ni kita lebih 'kuat'

Blog Widget by LinkWithin
top