Gambar-gambar Kenangan MPR

Salam kepada semua pelayar yang sudi meluncuri blog Minggu Penulis Remaja. Sebuah blog yang telah dibina khusus untuk mengeratkan ikatan wasilah diantara mantan Minggu Penulis Remaja dan pembimbing khasnya juga khalayak sastera secara umumnya.

Bukan mudah untuk kita "berkumpul" sebegini dan usaha menzahirkan blog ini adalah satu usaha kita untuk senantiasa beristiqamah dalam dunia penulisan tanah air.

Teringat pada kata-kata salah seorang pembimbing MPR, Faisal Tehrani pada majlis diskusi karya MPR pada 18 Ogos 2007 yang lalu. Kata beliau, untuk menulis, penulis harus duduk dalam khalayak dan kumpulan sastera. Dengan ini barulah penulis-penulis baruakanlebih teruja untuk menulis. Oleh itu, diharapkan bahawa blog ini bolehlah dijadikan salah satu tempat kita “berkumpul”.

Sebagai mengingatkan memori MPR, ini ada beberapa keping gambar yang telah pihak kami "jumpa" dibeberapa laman web. Semoga dengan gambar-gambar ini boleh mengembalikan saat-saat indah kita bersama sewaktu di MPR.

MPR 2001 (Genting Permai Resort, Genting Highlands)


MPR 2005 (Ilham Resort, Port Dickson)

MPR 2006 (Golden Straits Villas Resort, Port Dickson)

Diskusi Karya MPR 2007 DBP, KL (Mantan Campur-campur)


***Gambar-gambar lain sepanjang diskusi 2007 tempohari juga boleh didapatkan pada photoblog kak Nisah Haron di (http://nisahharon.fotopages.com) , (http://grupkaryawan.fotopages.com) , blog hani salwah dan di blog Abang Faisal Tehrani (http://jawapancinta.blogspot.com)

***Kepada teman-teman yang mempunyai gambar berkaitan MPR bolehlah berkongsi dengan kami di mantan_mpr@yahoo.com.my

0 komen:

Blog Widget by LinkWithin
top